Pyromaan slaat weer 3x toe in Stadskanaal

Deel dit artikel
Niels de Kant 112Gr./ geen video
Stadskanaal - Zondagmorgen om twintig voor zeven heeft de coniferenpyromaan van Stadskanaal weer toe geslagen. De eerste melding was aan de Postkade waar coniferen in de brand stonden tegen de garage aan.

Door de snelle inzet van brandweer en politie kon worden voorkomen dat de brand oversloeg naar de garage. De lak van de garage is wel beschadigt, maar verder leek het mee te vallen.

 

Terwijl de brandweer de slang aan het opruimen was kwam de volgende melding al weer binnen. Ditmaal een coniferenbrand aan het Boerendiep. Voor deze brand was er een tweede tankautospuit gealarmeerd omdat de eerste nog op actief stond. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uit, er is alleen nog nageblust. Terwijl de brandweer nog aan het nablussen was op het Boerendiep kwam de volgende melding alweer. Ditmaal stonden er coniferen in de brand aan de Frieselaan. De brandweer was hier snel ter plaatse aangezien er nog een tankautospuit onderweg was naar het Boerendiep. Deze was niet meer nodig daar en kon dus gelijk de brand aan de Frieselaan blussen.

 

Heeft u iets gezien wat met de branden te maken kan hebben ? Geef dit door aan de politie via 0900-8844.

Foto's

Deel dit artikel