Uitslaande brand aan de W.A. Scholtenstraat in Assen (Video)

Deel dit artikel
Meternieuws.nl & Nieuwsflyer.nl
Assen - Op zondagmorgen om 03.30 uur is er een grote uitslaande brand uitgebroken in een leegstaand pand aan de W.A. Scholtenstraat en de Van Vlissingenstraat in Assen.

De brandweer van Assen werd gealarmeerd en schaalde al snel op naar middelbrand. Bij aankomst van de brandweer bleek de brand te woeden in een leegstaande pand waar voorheen een Ford autodealer was gevestigd. De brandweer had in eerste instantie het vermoeden dat er asbest kon vrijkomen bij de brand. Vandaar dat er tijdig is opgeschaald naar Grip 1. Door contact met de eigenaar van het pand en metingen door de brandweer werd echter snel duidelijk dat er in dit pand geen asbest zat verwerkt. De brandweer is nog geruime tijd bezig met het nablussen. De directe omgeving is afgezet voor onderzoek van de politie. Doordat het pand al geruime tijd leegstaat gaat men uit van brandstichting. De catering van de ingezette brandweer werd in eerste instantie gedaan door medewerkers van het achtergelegen Aviateur Banket. Zij verzorgde de brandweer met koffie en bokkenpootjes. Later werd de taak door de logistieke afdeling van brandweer Drenthe overgenomen.

 

Overzicht meldingen:

 

03.28 uur: 1e melding Blusgroep A Assen 03.31 uur: Middelbrand Blusgroep B & C Assen 03.34 uur: Middelbrand assistentie hoogwerker Assen 03.53 uur: Ambtenaar Orde en Veiligheid 03.57 uur: Opschaling Grip 1 Van Vlissingenstraat Assen. 03.58 uur: OVD-G Drenthe gealarmeerd 04.16 uur: Logistiek Hoogeveen 04.20 uur: Brandweer Hoogeveen gealarmeerd 04.24 uur: Bemanning Haakarm / Hulpverleningsvoertuig 04.41 uur: Centralisten Verbindings / Commandovoertuig

Foto's

Deel dit artikel