Politie vraagt publiek om scenario’s

Deel dit artikel
Groningen - De politie vraagt nadrukkelijk de hulp van het publiek om duidelijkheid te krijgen rondom de dood van Nico Leeuwe.

Het lichaam van de 65-jarige inwoner van Groningen werd vrijdagmorgen 16 september gevonden in een halletje bij zijn woning aan het Gedempte Zuiderdiep. Dinsdag 27 september besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Het publiek kan daarnaast helpen door zelf een scenario te schetsen over hoe de kattenliefhebber om het leven is gekomen.

Opsporing Verzocht

 

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht van de Avro, staat dinsdagavond stil bij het onderzoek naar de dood van Leeuwe. In de uitzending op Nederland 1, die begint om 21.30 uur, is ondermeer een reconstructie te zien. De uitzending wordt woensdagmorgen om 11.15 uur herhaald op Nederland 2.

 

Inzet website en twitter

 

De politie doet er alles aan om de dood van Leeuwe op te helderen. Het onderzoeksteam zet daarom de website www.onderzoekzuiderdiep.nl in. Via het twitteraccount @tgozuiderdiep wil de politie ook in contact komen met mensen die geïnteresseerd zijn in het onderzoek of via dit medium informatie willen delen.

 

Scenario’s

 

Inmiddels is een team van ongeveer 40 personen actief met het onderzoek naar de dood van Nico Leeuwe. Gedurende het onderzoek bekijkt het team ook naar scenario’s en wordt de vraag gesteld hoe en waarom is Nico het slachtoffer geworden. Het onderzoeksteam is echter ook erg benieuwd naar scenario’s die anderen voor ogen hebben. Op www.onderzoekzuiderdiep.nl kunnen geïnteresseerden zelf scenario’s bedenken en insturen.

 

Op deze site zijn achtergronden te vinden. Ook is via Google Maps een situatieschets geplaatst. Contact Het onderzoeksteam is op verschillende manieren bereikbaar. Op www.onderzoekzuiderdiep.nl is een tipformulier te vinden. Dit formulier kan ook worden gebruikt om scenario’s door te geven. Daarnaast is het team bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Meld Misdaad Anoniem is telefonisch te bereiken via 0800-7000. Het telefoonnummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid is 088-1671500.

Deel dit artikel