Splinternieuwe vrachtwagentrailer gekanteld

Deel dit artikel
Leeuwarden - Een nieuwe vrachtwagentrailer van bakkerij Borgesius is maandag aan het einde van de middag gekanteld vlakbij de fabriek. De trailer was pas twee uren eerder in gebruik genomen.

De trailer was vanaf de garage naar de fabriek gereden, hier is hij geladen met broodjes die vervolgens op transport gingen.

 

In de eerste bocht ging het al mis, de trailer raakte los van de truck en belandde op zijn kant. De gekantelde trailer blokkeerde een deel van de kruising van de Marconistraat met de Lorentzkade. Medewerkers van Borgesius hebben de kratten met broodjes overgeladen in een andere vrachtwagen. Omdat de trailer helemaal vol zat, bleef de schade aan het voedsel beperkt. De schade aan de trailer was daarentegen groot. De truck werd enkele meters verderop bij een garage naar binnen gereden, hiervan was enkel een spatbord kapot. Berger Betten uit Sneek kwam met meerdere voertuigen terplaatse. Met behulp van luchtkussens, een kraan en een lier werd de trailer overeind gezet. De kruising was tijdens de berging afgesloten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Deel dit artikel