Rodermarkt succes

Deel dit artikel
Roden - Het was dit weekend weer zover Rodermarkt. met de miss verkiezing, de Rodermarktparade, De Markt en de verschillende gezellige nachten in uitgaansgelegenheden.


Miss Noord

 
Marrit Nicolai uit Groningen is vrijdagavond in de Jaarbeurs in Roden verkozen tot Miss Noord. Ook dit jaar trok de Miss Noord verkiezing weer veel publiek. De 21-jarige webbeheerster en choreografe liet dertien concurrenten achter zich. De bloemenkoningin van Eelde, Tessa Pander, werd tweede. Derde werd Ingeborg Westerink uit De Knipe. Het drietal neemt vanmiddag traditiegetrouw deel aan de Rodermarktparade, die met zeventien versierde wagens een ronde zal maken door het centrum van het dorp.
 
Parade
 
Zaterdag 24 september was het zover de Rodermarktparade stond op het programma. Met om 13.30 uur de middag editie en om 19.00 uur de avond editie.
Het stond vol van de mensen en dat niet alleen uit Roden. Uit allerlei plaatsen waren de bezoekers toegestroomd om te genieten van alle mooie wagens. Ook met het weer was het extra genieten. Jazeker de handjes gingen menig maal opelkaar voor de 17 wagens. Ook gaan de handjes opelkaar voor de vereniging van volksvermaken die het evenement tot in de puntjes verzorgd had en natuurlijk voor een iedereen die hieraan had meegedaan.
Dat het weer exotische temperaturen bereikte was erg mooi meegenomen. Ook voor de bouwers van de AV'75 die met hun Brazil en lekkere dansmuziek veel bezoekers automatisch in de juiste pasjes kreeg. Er wordt zelfs in de wandelgangen geopperd om dit voorbeeld volgend jaar meer toe te passen.

De originaliteitsprijs ging naar school De Haven die erg actief was met brandjes blussen en hondjes te redden in het vangnet. Ook werden enkele toeschouwers geblust wat een aangename verkoeling opleverde. De Roner spuitgasten kwamen De Haven nog extra ondersteunen. Met lampen en lawaai.

En de winnaars zijn.

Scholen:
1e prijs> O.B.S MR de Vries met Waterwereld
2e prijs> O.B.S. de Tandem met De Efteling
3e prijs> O.b.S. de Marke met Magische Wereld H.Potter

Buurten & verenigingen:
1e prijs> Altena met Geheimen van de Piramides
2e prijs> Nietap – Terheyl met Spaanse Cultuur
3e prijs> Hopbouwers met Insecten Wereld

 
De rest van de avonden was het groot feest in roden dit zal nog doorgaan tot woensdag.
 
DitisRoden.nl // Tekst
Deel dit artikel