Grip 4 door storing C2000

Deel dit artikel
Rotterdam - De veiligheidsregio Rotterdam-Rotterdam Rijnmond heeft woensdagochtend opgeschaald naar GRIP 4 vanwege de uitval van het communicatienetwerk C2000.

Met dit netwerk hebben de eenheden van de politie, brandweer en ambulances contact met elkaar en de meldkamer.

In de nacht van dinsdag op woensdag viel het netwerk uit. De oorzaak bleek te liggen aan een defect in een van de kastjes van KPN, die overal in het land staan, en moeten zorgen dat het communicatienetwerk blijft werken. Veel brandweermensen werden afgelopen nacht wakker gemaakt om de kazernes te bemannen, voor het geval er een uitruk kwam. Zonder het C2000 en P2000 netwerk zou het veel te lang duren voordat iedereen ingelicht zou zijn dat er een incident gaande was.

De opschaling van GRIP 4 kwam in de ochtend, en is de hoogste alarmfase die Nederland kent, en komt zelden voor. De meest recent opschaling naar GRIP 4 (buiten de regio) was de brand bij Chemie Pack in Moerdijk. Naast de hulpdiensten was ook de RET getroffen door de storing; zij hadden geen contact meer met het personeel. Hierdoor konden de metro's in de ochtend niet uitrijden. Pas rond 11:00 was het metroverkeer weer hervat. De hele ochtend waren stations afgesloten en leeg. Het incident met deze grote impact wordt grondig onderzocht.

Deel dit artikel