Schuurtjes door brand verwoest in Sappemeer (Video)

Deel dit artikel
Sappemeer - Maandagavond 3 Mei kwam even na 23.00 uur de melding binnen van een uitslaande brand in een schuurtje, gelegen tussen de Azaleastraat en de Popko Bielstraat in Sappemeer.

Op basis van de informatie van de melder werd door de centralist van de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen vrijwel meteen opgeschaald naar 'middelbrand', zodat de brandweer van Hoogezand-Sappemeer met twee tankautospuiten en een ladderwagen ter plaatse ging.

Dankzij deze snelle opschaling kon het hevige vuur vanaf beide zijden worden bestreden. Het vuur was dan ook snel onder controle, waarmee voorkomen was dat de vlammen oversloegen naar andere schuurtjes of de naastgelegen woningen. Wel sneuvelde door de hitte een aantal ramen. Beide schuurtjes en hun inventaris gingen volledig verloren. Met het bluswater kwam er wel een redelijke hoeveelheid olie uit 1 van de auto's uit een schuurtje op straat terecht. Met hulp van een voertuig van de afdeling Milieu van de gemeente Hoogezand-Sappemeer werd dit opgeruimd. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Over de oorzaak is op dit moment nog niets te zeggen.

Met dank aan www.112hoogezand.nl

Deel dit artikel