Grote stroomstoring treft Rotterdam

Deel dit artikel
Rotterdam - In het centrum en het noorden van Rotterdam hebben woensdagochtend ruim 20.000 huizen last gehad van een grote stroomstoring.

Rond 09.00 uur viel de elektriciteit uit, waardoor de huizen zonder stroom kwamen te zitten. Ook veel bedrijven hadden last van de storing, waaronder de NS en Diergaarde Blijdorp. De treinen van en naar Rotterdam konden niet verder. Reizigers vanuit Amsterdam richting het zuiden moesten omreizen via Utrecht en Den Bosch, en andersom. De dierentuin schakelde over op de noodstroomvoorziening. Hierdoor konden de belangrijkste delen blijven werken. De kassa's werkten helaas niet, wat leidde tot een gratis bezoek aan de dierentuin. Inmiddels moet er weer gewoon betaald worden voor de toegang.

Mobiel bellen was tijdens de storing ook een probleem; 18 zendmasten zaten zonder stroom. Grote ongevallen deden zich niet voor, ondanks de uitgeschakelde stoplichten. De NS boodt op het Centraal Station gratis koffie aan, voor de gestrande reizigers. In de loop van de ochtend was de storing grotendeels verholpen.

Deel dit artikel