UMCG vraagt ‘uiterste’ van personeel (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Oogtv.nl (Bron)
Groningen - De komende drie maanden draaien in het UMCG vrijwel alleen om patiënten met het coronavirus en noodzakelijke zorg. Meldt Oogtv.nl donderdag.

Dat schrijft Henk Snapper, vicevoorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis, donderdagochtend in een persbericht. Daarom alle verloven van medisch personeel ingetrokken.

 

 

In totaal schaalt de Intensive Care op naar 112 bedden, een verdrievoudiging van het normale aantal. Op de verpleegafdelingen is plek voor maximaal 192 patiënten met Covid-19. Om alle noodzakelijke zorg en de zorg voor de patiënten met het nieuwe coronavirus mogelijk te maken, geldt de komende drie maanden dat artsen en verpleegkundigen ook op andere afdelingen kunnen worden ingezet. Veel collega’s draaien extra en langere diensten. “Als raad van bestuur beseffen we dat we het uiterste van onze medewerkers vragen. Ze moeten over een langere periode pieken en dat is ontzettend zwaar. Maar alleen op deze manier kunnen we deze crisis het hoofd bieden”, zo stelt Snapper.

 

Naast de enorme capaciteit die wordt ingezet op het bestrijden van het coronavirus, blijft de noodzakelijke en acute zorg doorgaan. Het UMCG zal zich daarbij concentreren op de zorg die alleen in het UMCG kan plaatsvinden. Snapper: “Dat zijn moeilijke en soms ingrijpende keuzes want dat betekent dat sommigen patiënten langer op hun onderzoek of behandeling moeten wachten.

 

We moeten die keuzes maken om patiënten die dringend zorg nodig hebben, die zorg te kunnen bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om patiënten die kanker hebben, een transplantatie nodig hebben of een ernstig ongeval hebben gehad. Daar houden we plaats voor vrij op de poliklinieken, operatiekamers, verpleegafdelingen en intensive care. Iedere dag bekijken we wie er op korte termijn zorg nodig heeft en hoe we die zorg kunnen bieden.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel