Multidisciplinaire oefening ter voorbereiding op DelfSail 2024 (update)

Deel dit artikel
Brandweer Groningen

Delfzijl – Zaterdag 18 mei 2024 vond in de haven van Delfzijl een multidisciplinaire oefening plaats tussen Brandweer Groningen, Ambulancezorg Groningen, Groningen Seaports, KNRM, Rijkswaterstaat, Politie Noord-Nederland, gemeente Eemsdelta en de Meldkamer Noord-Nederland ter voorbereiding op DelfSail 2024.

Het doel van de oefening is om inzichtelijk te maken wat voor knelpunten er kunnen ontstaan bij inzet van de verschillende hulpdiensten op, in en rond het water.

Van 13 tot en met 16 juni vindt de zevende editie van DelfSail plaats, waarbij vele exotische schepen te bewonderen zijn. Gedurende het evenement zijn er diverse activiteiten in en rondom de haven van Delfzijl, de Eems en het centrum van Delfzijl. De Stichting DelfSail verwacht in totaal zo’n 370.000 bezoekers te verwelkomen. De betrokken organisaties zijn al enkele jaren bezig met de voorbereiding van het evenement, zo ook op het gebied van veiligheid. De organisaties kijken uit naar een fantastisch evenement, maar willen tegelijkertijd voorbereid zijn op eventuele incidenten.

Tijdens de multidisciplinaire oefening op zaterdag 18 mei ligt de focus op de operationele samenwerking tussen de hierboven genoemde partijen. Hierbij wordt een aanvaring tussen twee schepen gesimuleerd, waardoor één schip stuurloos wordt. Op het andere schip breekt een brand uit en zijn er gewonde personen. Door dit scenario te oefenen, zorgen we er samen voor dat we klaar zijn voor het evenement.  Foto’s 

Foto's

Deel dit artikel

Social media