Aanhouding in Duitsland na achtervolging vanaf Ter Apel

Deel dit artikel
Politie, Instagram

Aan het einde van de nachtdienst hebben agenten een achtervolging gehad met een gehuurde Seat Ibiza. Agenten wilden het voertuig controleren en gaven de bestuurder een stopteken ter hoogte van de carpoolplaats aan de N366 Ter Apel.

De bestuurder negeerde dit stopteken en ging er vandoor. Hierbij werden meerdere verkeersovertredingen begaan. De bestuurder besloot een bedrijfsterrein in Duitsland op te rijden waarbij er schade werd gereden aan zowel ons dienstvoertuig als het achtervolgende voertuig. De bestuurder zag kans om door te rijden, waarna de achtervolging door ging tot aan de toerit van de A31 in Duitsland.

De bestuurder van het voertuig besloot om de achtervolging te staken en stopte op de toerit. De bestuurder werd door de politie aangehouden. In het voertuig lagen meerdere lachgas flessen en de bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De bestuurder werd overgedragen aan de Duitse collega’s voor verder onderzoek. De bestuurder heeft meerdere bekeuringen ontvangen voor zijn gevaarlijke rijgedrag tijdens de achtervolging en voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Foto's

Deel dit artikel