Opnieuw ‘Styreen lucht’ bij Oosterhaven (update)

Deel dit artikel
Oogtv.nl (Bron)

Groningen  – De brandweer moest aan het begin van dinsdagmiddag opnieuw uitrukken naar de Oosterhaven. Daar werd opnieuw een sterke, vieze geur waargenomen bij een woning. Net als afgelopen woensdag bleek styreen de oorzaak.

Volgens een woordvoerder van de brandweer waren de concentraties styreen die werden gemeten niet zo hoog als woensdag. “Maar styreen ruik je al heel erg bij heel lage concentraties. De concentraties zijn wel zo laag dat het nu geen kwaad kan voor de gezondheid.”

De brandweerwoordvoerder laat weten dat werkzaamheden aan het riool de styreengeur veroorzaken: “De gemeente en de aannemer zijn bezig met het maken van een plan van aanpak om het probleem aan te pakken.” zegt Oogtv.nl.

Afgelopen woensdag werden zestien woningen ontruimd aan de Oosterhaven, nadat bewoners de sterke geur opmerkten. De lokale hulpdiensten konden de bron van de geur niet duiden en schakelden de hulp in van het RIVM. Na tests in een mobiel laboratorium bleek styreen de oorzaak van de geur. Een paar bewoners hadden van duizeligheid en hoofdpijn. Zij werden, uit voorzorg, gecontroleerd door medewerkers van de ambulance en de huisartsenpost.

De concentraties styreen zijn nu zo laag dat de geur geen risico voor de gezondheid oplevert, maar vooral overlast veroorzaakt. Ons advies vind je op

Foto's

Deel dit artikel

Social media