112GroningenDag: Wensambulance Noord-Nederland is ook 1 juni 2024 aanwezig

Deel dit artikel
Redactie

Groningen – Op zaterdag 1 juni 2024 zullen verschillende bedrijven/instanties gerelateerd aan 112 of veiligheid zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in de Martiniplaza. Tot 1 juni 2024 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

Er doen die dag zo`n 55 standhouders mee. Vandaag stellen we aan u voor Wensambulance Noord Nederland.

 

Wensambulance Noord Nederland  – Nederland wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting (of mensen die door medische redenen alleen maar liggend vervoerd kunnen worden) de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Mensen die weten dat ze niet meer zullen genezen gaan vaak nadenken over wat ze allemaal hebben meegemaakt en welke wensen en dromen ze nog hebben. Wij willen mensen uit Friesland, Groningen en Drenthe d.m.v. begeleid ambulancevervoer helpen zo’n persoonlijke wens te vervullen om zo een laatste dierbare herinnering aan het leven toe te voegen

Op deze manier gaan mensen naar een voor hen bijzondere plek of gelegenheid en ze ervaren zo een speciale dag. Onze ANBI stichting is opgericht in 2009 door vrijwilligers die veelal werkzaam zijn in de zorg. En omdat er in het ziekenhuis, zorginstelling of binnen de reguliere ambulancezorg niet altijd tijd is om iets extra’s te doen voor ernstig zieke mensen willen wij graag helpen. Door invulling te geven aan die situatie, de medische conditie of de benodigde zorg tijdens een reis, willen wij helpen de wens -geheel kosteloos- te vervullen.

Per wens gaat er een ambulancechauffeur en een verpleegkundige/verzorgende mee ter ondersteuning van de medische conditie van de wensaanvrager. En dan is er nog plaats voor 2 persoonlijke begeleiders achter in de ambulance zelf.

Tijdens 112Groningen vertellen onze vrijwilligers u hier graag meer over uit eigen ervaring. Zie ook de website.

Doneren aan de Wensambu Noord:

Doneren aan hun kan hier

 

De 112GroningenDag:

Op zaterdag 1 juni 2024 vindt voor de vierde keer de 112GroningenDag plaats bij de Martiniplaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties en sommige daarvan geven demonstraties en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom op 1 juni 2024!! Kom zoveel mogelijk met  het openbaar vervoer of op de fiets. Ook zijn er zo`n 1250 parkeerplaatsen aan de overkant.

Meer informatie

Organisator Martin Nuver en nieuwe mede organisator Robert v/d Veen en hun vernieuwde team hebben ook voor de 4e editie alle vertrouwen op een groot spectaculaire dag. De 112Dag wordt dankzij de grote animo en alle enthousiaste reacties van standhouders gezien als een groot succes. Zaterdag 1 juni 2024 is de dag voor in uw agenda! Dit als afsluiting van het nu 20 jaar bestaan van de website.

Informatie

We houden u op de hoogte met de nieuwste ontwikkelingen rondom de 112Groningendag. We zullen dit via onze website 112Groningen.nl doen. Hier stellen we de vele verschillende partijen aan u voor. De 112GroningenDag gaat in 2024 voor het eerst werken met een online kaartverkoop. De 112GroningenDag wordt ook in 2024 weer mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare(www.asvancare.nl ) en Subsponsor 101BHV.nl(www.101bhv.nl )

 

Alles op een  rijtje:

Wat: 112GroningenDag

Wanneer: Zaterdag 1 juni 2024 van 10:00 tot 17:00 uur.

Waar: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen

Entree aan de kassa: Tot en met 5 jaar gratis, vanaf 6 jaar € 04,50 Euro p.p. (pinnen ja graag) (contant kan natuurlijk ook)

Stadjerspas: Actie(korting) en prijs via de Stadjerspas volgt in Maart/April 2024. Gemeente krijgt daarvoor in Maart 2024 nieuw systeem/werkwijze.

Online tickets: 04,00 E(+1,00e servicekosten Plaza) Voordeel is: Sneller binnen, kortere rij , wel na 11:00 uur komen dan! Gemak vooraf ! Online verkoop, 24 uur per dag, Elektronische betaling, E-Tickets per mail verstuurd, Link daarvoor volgt in de loop van 2024.

(Let op: Bij de online tickets worden wel 01,00 euro servicekosten gerekend  per kaartje door de Martiniplaza voor het online systeem, de keus is dus aan u zelf) geen voorverkoop maar `Online tickets`. Let op: Aan de kassa zelf is 0,50 cent goedkoper !

(Het is puur het gemak bij online tickets en een proef voor de organisatie) let op: Om 10:00 uur gaat de ingang open. Tip: kom dus na 11:00 uur, dan is er een rustiger gewone en online tickets rij. De ingang is links van de hoofdingang.

 

Lees ook: Ook deze standhouder doet mee

Foto's

Deel dit artikel