Verbouwing van het politiebureau naar Hoofdbureau Basisteam Westerkwartier van start

Deel dit artikel
Jordi Haverdings Infoleek.nl & Redactie Martin Nuver

Leek – De verbouwing van het politiebureau naar Hoofdbureau Basisteam Westerkwartier is donderdagmorgen 1 juni 2023 officieel van start gegaan na de onthulling van het bouwbord die voor het pand is geplaatst.

Een groep agenten, de aannemer, architect, uitvoerder en enkele omwonenden waren bij de bekendmaking aanwezig. De politie is trots dat, na een langere voorbereiding dan gepland, er nu daadwerkelijk gestart wordt aan deze verbouwing. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Lammerink installaties uit Groningen en HuneBouw uit Hoogeveen.

Nieuwste normen
Het hoofdbureau wordt geschikt gemaakt als uitvalbasis wat de komende 30 jaar gebruikt kan worden. Zo wordt rekening gehouden met de nieuwste normen qua isolatie, ventilatie, milieu, verbruik en wordt er tijdens de verbouwing materiaal met waarde bewaard voor een ’tweede leven’. De projectleider van de politie liet weten; “Het is best wel uniek dat er in een ouder pand als dit uiteindelijk energielabel A+++ gehaald wordt. Hier hebben we extra voorbereidingstijd voor nodig gehad en mede daarom is de start van de realisatie uitgelopen.”

Grote vernieuwing
De projectleider liet weten wat eigenlijk alle binnenmuren en de volledige elektrische installatie eruit gesloopt worden en dit opnieuw ingericht wordt. Zo is er veel ruimte voor flexibele werkplekken, komt er een nieuwe verdieping met daarin de kleedkamers en wordt het ‘ophoudgebied’ vernieuwd. Ook de publieksruimte wordt helemaal nieuw opgebouwd met een moderne uitstraling. Op het buitenterrein wordt een voorziening aangelegd waar in de komende jaren elektrische (dienst)voertuigen mee opgeladen kunnen worden. De uitrit waar de politie met spoed naar de meldingen rijdt wordt gerealiseerd aan de Waezenburglaan. De ingang van het binnenterrein blijft aan de Lindensteinlaan zijde.

24/7 bemand en planning
Het hoofdbureau zal 24/7 bemand zijn en is voor publiek geopend tijdens kantooruren. Tijdens werkdagen zullen zo’n 25 agenten dagelijks werkzaam zijn vanuit deze locatie. De oplevering van de verbouwing zal rond december 2023 zijn. Hierna zal de officiële opening en ingebruikname begin 2024 plaatsvinden. Vervolgens zal het bureau in Zuidhorn definitief sluiten.

Foto's

Deel dit artikel