Zeer grote brand in Leek bij Kota is `brand meester`, nablussen begonnen (Video)

Deel dit artikel
Niels Holterman ten Hove/ Ditisroden & Redactie Martin Nuver

Leek – In Leek is het sein brand meester(14:15 uur) gegeven en ze zijn we gestart met nablussen. Daarbij kan er sprake zijn van enige rookoverlast.

Het NL-Alert komt wel te vervallen, ramen deuren mogen weer open en de mechanische ventilatie kan indien nodig weer ingeschakeld worden. Meldt de brandweer via Twitter.

Terugblik: Leek – In een restaurant(Kota) aan de Tolberterstraat in Leek is woensdagmorgen een grote brand uitgebroken. De brand bij de chinees was gelijk uitslaand, iedereen was uit het pand. Er werd Grip 2 gegeven. Gezien de oude bebouwing en de ontwikkeling van de brand is opgeschaald naar zeer grote brand. Vanwege de forse rookontwikkeling is er ook een NL Alert verstuurd. Kom niet naar de brand toe en geef hulpverleners de ruimte.

De brandweer zet vol in op het voorkomen van overslag naar naastgelegen panden; het centrum is erg dicht bebouwd. We hebben daarom uit voorzorg een tweede peloton opgeroepen, dat betekent dat er vier extra blusvoertuigen komen die we direct in kunnen zetten zodra ze nodig zijn. Overslag naar omliggende panden hebben ze kunnen voorkomen. Een mobiele kraan komt op locatie om te slopen, zodat bluswerkzaamheden beter uitgevoerd kunnen worden. Het tweede peloton is niet ingezet voor deze brand en retour kazernes. Video hier.

Zie ook item van woensdag eerder

Drone beelden

Foto's

Deel dit artikel

Video