Eerder veroordeelde zonnepanelen-fraudeur (37) krijgt opnieuw cel opgelegd, nu voor bezitten van drugsafval 

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking) footo ter illusratie

Marum (Door: ADP) – Voor het in het bezit hebben van drugsafval is een 37-jarige man uit Groningen veroordeeld tot één jaar cel. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). 

De man werd enkele weken geleden nog veroordeeld tot een jaar cel voor het oplichten van mensen met het (niet) leveren van zonnepanelen. Deze keer werd in een door hem gehuurde loods in Marum drugsafval gevonden. Dit gebeurde in 2020. De geëiste boete van 5000 euro voor de illegale opslag kreeg hij niet opgelegd.

 

Voor zijn oplichtingspraktijken verscheen de man al eens in het televisieprogramma Tros Opgelicht. De huurbaas van de loods in Marum herkende de oplichter in dat item als de huurder van zijn loods. Hij kreeg extra argwaan toen hij de Stadjer ook nog eens zag sjouwen met jerrycans. De huurbaas belde de politie. De agenten vonden 140 vaten en jerrycans met drugsafval. Het ging om 10.000 liter amfetamineresten. De straatwaarde die met dit materiaal kan worden gemaakt loopt in de miljoenen, zei de officier van justitie twee weken geleden op zitting.

De verdachte ontkende iets met het afval te maken te hebben. Ondanks DNA van hem, dat gemengd met andermans DNA, werd gevonden in een handschoen bij de drugsvaten. Hij huurde de loods om springkussens en aanhangwagens in op te kunnen slaan. De man zei twee weken geleden op zitting dat hij tegen een veroordeling in hoger beroep zou gaan.

 

Foto's

Deel dit artikel