Forse botsing aan Noorderhaven; bezoekers Café de Sleutel houden vluchtende bestuurder aan

Deel dit artikel
Patrick Wind 112Groningen.nl

Groningen – Op de Noorderhaven kwamen donderdagavond twee auto’s met elkaar in botsing. De forse klap zorgde voor veel schade. Na het ongeluk zette één bestuurder het op een lopen, maar bezoekers van Café de Sleutel wisten de automobilist in de kraag te vatten.

Hoe de botsing is ontstaan, is niet bekend. Maar de klap moet aanzienlijk zijn geweest, want één van de betrokken voertuigen sloeg om en belandde op zijn kant.

De bestuurder van de omgeslagen auto zou het vervolgens op een lopen hebben gezet. De man kwam echter niet ver. In het naastgelegen Café de Sleutel was een bedrijfsfeest. Bezoekers van dit feest wisten de bestuurder staande te houden, waarna de politie de man aanhield. De vluchtende bestuurder moest vervolgens in een ambulance worden nagekeken op letsel.

De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval en nam een grondig kijkje in de omgeslagen auto. Het is niet bekend waarom de bestuurder de benen nam en of zijn auto iets over zijn vlucht heeft prijsgegeven. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en werden door een bergingsbedrijf afgesleept.

Foto's

Deel dit artikel