Ideeën en tips voor de mooiste kerstverlichting voor buiten

Deel dit artikel
Ingezonden artikel

Groningen – Als je tijdens de wintermaanden door de binnenstad van Groningen wandelt, dan valt de mooie sfeerverlichting je meteen op. Deze gezelligheid kun je ook mee naar huis nemen door thuis kerstverlichting op te hangen. Hiermee bedoelen we niet alleen lampjes voor aan de kerstboom in je woonkamer, maar ook voor buiten, bijvoorbeeld in de tuin of op de gevel!

Zo wordt het niet alleen in de winkelstraten van Groningen gezellig, maar ook in de woonwijken. Of je voor een hysterisch schouwspel rondom je hele huis en tuin gaat of het liever slechts bij één verlichte kerstkrans op de voordeur houdt: er is voor iedereen wel geschikte verlichting te vinden bij kerstverlichtingbuiten.com. Om je alvast een beetje inspiratie te geven, delen we hieronder alvast de mooiste buitenlampjes voor tijdens de feestdagen!

IJspegelverlichting: verlichting langs de dakgoot

Een van de populairste soorten kerstverlichting voor buiten is de zogeheten ijspegelverlichting. De naam ontleent zich aan het ontwerp van de lampjes. De vorm doet je namelijk denken aan vastgevroren ijspegels die aan de dakgoot van een gebouw zitten wanneer het erg koud is. Deze ijspegels ontstaan doordat de zon op het dak schijnt en het sneeuw laat smelten. Deze gesmolten sneeuw druipt langzaam van de dakgoot af, maar bevriezen vervolgens weer door de extreme koude temperatuur in de lucht. Het resultaat: ijspegels die zich aan de dakrand vastvriezen. Dit fenomeen komt vrijwel nooit voor in Groningen omdat het hier ook weer niet zó koud wordt, maar je kunt het effect dus wel nabootsen door ijspegelverlichting op te hangen aan je dakgoot. Voor een extra warm effect kun je kiezen voor lampjes met warm licht. En wil je er echt een spectaculair kerstschouwspel van maken? Kies dan voor knipperende lampjes in verschillende kleuren!

 

Koppelbare kerstverlichting: geschikt voor een groot lichtproject

Wil je een gevel of een grote boom voorzien van gezellige kerstverlichting voor buiten? Dan is de koppelbare kerstverlichting van KerstverlichtingBuiten.com geschikt. Dit type kerstverlichting wordt dan ook gebruikt om de kerstboom op de Grote Markt in Groningen te verlichten. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je dit type verlichting veilig aan elkaar koppelen tot één groot geheel. De koppelpunten zijn waterdicht en dus helemaal veilig te gebruiken buiten. Je kunt dus lekker creatief met kerstverlichting zijn en bijvoorbeeld een kerstman, ster, slee of andere typische kerstfiguren maken.

Bolverlichting: het hele jaar door te gebruiken

Bolverlichting bestaat uit een snoer met meerdere bolvormige lampjes. Deze zorgen in de decembermaand voor extra gezelligheid buiten, maar is eigenlijk het hele jaar door te gebruiken als je op zoek bent naar feestverlichting voor buiten. Het is dus ook geschikt voor als je in de zomer een tuinfeestje wilt houden en mooie verlichting in de avond wilt hebben. De lampjes zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en als je voor bolverlichting van het merk Twinkly kiest (verkrijgbaar bij KerstverlichtingBuiten.com), dan kun je de verlichting zelfs aanpassen door middel van een slimme app. Je kunt dan bijvoorbeeld diverse kleuren en effecten naar wens zelf instellen. Aangezien we het nu over kerstverlichting hebben, kun je via deze app dus bijvoorbeeld de lampjes in de kerstkleuren rood en groen instellen!

Buitenverlichting in de vorm van een kerstboom op de deur of het raam

Er is ook speciale buitenverlichting te koop in de vorm van een kerstboom. Hier bestaan verschillende soorten van. Wil je bijvoorbeeld een kerstboom aan de voordeur, dan is de deurkerstboom van het merk Fairybell ideaal. Deze zorgt al meteen voor een gezellig en warm welkom voor jouw gasten als ze aanbellen bij je voordeur. Deze unieke deurkerstboom bestaat uit 120 energiezuinige LED lampjes in een warm-witte kleur. Deze lampjes zijn met elkaar verbonden in sierlijke guirlandes en vormen dus samen een verlichte kerstboom van 210 x 85 centimeter groot. Dit betekent dus dat deze deurkerstboom op bijna elke voordeur past. Wil je liever een kleinere verlichte kerstboom, bijvoorbeeld voor op het raam? Dan is er ook een compacte raamkerstboom van Fairybell verkrijgbaar met de afmetingen 125 x 60 cm groot. Deze kun je dus op een venster bevestigen en neemt veel minder ruimte in beslag, maar geven dezelfde kerstsfeer en gezelligheid als de grote versie.

Klassieke verlichte kerstkrans voor aan de deur

Wil je de voordeur liever versieren met een kerstkrans? Dan is een verlichte kerstkrans een top idee. Deze klassieker zien we iedere kerst wel weer terug als je door de straten van Groningen loopt. De verlichte kerstkransen voor buiten van KerstverlichtingBuiten.com bevatten maar liefst 200 tot 300 veilige LED-lampjes en geven jouw huis gegarandeerd een prachtige feestsfeer. Wil je ook van de krans genieten als je in huis bent, dan kun je er ook eentje aan de binnenkant van de voordeur ophangen.

Indrukwekkende 3D vlaggenmast kerstboom voor buiten

Heb je wel wat ruimte over buiten en wil je een grote kerstboom? Kies dan voor de indrukwekkende 3D kerstboom vlaggenmast verlichting. Bij KerstverlichtingBuiten.com koop je deze kerstboom op een paal met een hoogte van 1,5 meter, 2 meter, 3 meter of 4 meter. De grote vlaggenmast kerstboom kun je dus in de tuin neerzetten, maar de kleinere varianten zijn ook prima op een balkon neer te zetten. Dit type kerstverlichting in de vorm van een kerstboom kun je zowel op een harde als zachte ondergrond plaatsen. Het maakt dus niet uit of je een ondergrond met terrastegels of een grasgazon hebt. Je krijgt een compleet pakket met daarin alles wat je nodig hebt om de kerstboom buiten op te zetten, inclusief paal, haringen en een metalen grondpin (voor een zachte ondergrond) of een bodemkruis (een soort van statief aan de voet van de boom, geschikt voor een harde ondergrond).

Mooie verlichte kerstfiguren voor buiten

Naast de kerstkrans en kerstboom zijn er ook andere kerstfiguren zoals het sneeuwvlokje, kerstster, kerstbal of slee. Deze verlichte figuren zijn ook te koop bij KerstverlichtingBuiten.com en kun je dus rondom je huis of tuin ophangen. Maak van je huis een echt winterpaleis door deze verlichte kerstfiguren aan bijvoorbeeld je deur, ramen, overspanningen of rozenboog te hangen. Iedereen in Groningen die langs jouw huis loopt, zal een grote glimlach op zijn of haar gezicht krijgen omdat het er zo gezellig en feestelijk uitziet!

Netverlichting: ideaal voor de struiken en hagen in de tuin

Is jouw tuin omheind door hagen en struiken? Dan kun je deze ook versieren met mooie kerstverlichting voor buiten. Er is namelijk speciaal netverlichting te koop die hier heel geschikt voor is. Zoals de naam zegt, zitten er bij dit type kerstverlichting voor buiten allemaal lampjes om een net heen gevestigd en deze drapeer je makkelijk over de heg of de struik heen. Op deze manier worden de lampjes gelijkmatig verdeeld over het oppervlak en is jouw tuin binnen één handomdraai voorzien van prachtige kerstverlichting. Zo hoef je voor in de tuin geen echte kerstboom meer te planten, maar kun je de struiken en hagen zo versieren dat het er alsnog als een kerstboom uitziet!

Vlamverlichting voor extra gezelligheid

Heb je een elektrische terrasverwarming, maar vind je de sfeer van een haardvuur ook wel erg gezellig? Dan kun je kiezen voor speciale vlamverlichting voor buiten. Deze lampjes creëren een magisch vuureffect, zonder de nadelen van een echt vuur. Je zit dus niet met de sterke geur en andere potentiële risico’s van een vuurtje stoken, maar kunt net zo hard genieten van dezelfde sfeer die vuurlicht geeft. Het licht van de lampjes zijn roestrood van kleur en bootsen bewegend vuur na door een klein flikkerend effect. Deze vlamverlichting kun je dus buiten gebruiken, maar binnenshuis is natuurlijk ook mogelijk. Je drapeert de lampjes dan gewoon langs de open haard om een aantal houtblokjes of op een andere gezellige plek in huis. Met een boekje, dekentje en kopje warme thee erbij is het ultiem genieten iedere avond met de vuurlichtjes aan!

Let op de veiligheid

Tenslotte geven we een aantal tips voor als je buitenverlichting gaat kopen. Je sluit de lampjes immers op het elektriciteitsnet aan. Dit brengt risico’s met zich mee als je dit niet op de juiste manier doet en het bijvoorbeeld gaat sneeuwen of regenen. Wil je kerstverlichting voor buiten kopen, dan is het van belang dat er specifiek vermeld staat dat de lampjes ook geschikt voor buiten zijn. Koop je de kerstverlichting bij KerstverlichtingBuiten.com, dan zijn deze sowieso geschikt om buiten op te hangen. Dit houdt in dat de kerstlampjes vochtbestendig zijn, de aansluitpunten waterdicht zijn en dat de snoer goed beveiligd is tegen allerlei weersomstandigheden.

 

 

Foto's

Deel dit artikel