Landelijke finale van de brandweer wedstrijden in Bedum (Video)

Deel dit artikel
Remco van den Berg / Michael Huising - 112 Groningen & Video Henk Huitsing

Bedum – Zaterdag was de landelijke finale van de brandweer wedstrijden. Brandweerpost De Beerzen zijn eerste geworden in de finale.

 

Uitslagen; 

1: VR-BRABANT ZUID OOST post DE BEERZEN
2: VR-BRABANT ZUID OOST post VRBZO
3: VR-ZAANSTREEK-WATERLAND post MARKEN – 2
4: VR-GELDERLAND-ZUID post ASPEREN
5: VR-DRENTHE post BEILEN – 3
6: BRW-M.W.BRABANT post WAALWIJK
7: VRU-1 post LINSCHOTEN – 2
8: BRW-AMSTERDAM/AMSTELLAND post AALSMEER – 2
9: VR-HOLLANDS MIDDEN post KATWIJK

 

Scenario; P1 Verkeersongeval met beknelling personenauto contra tankwagen

 

Bedum – Een tankwagen van firma Den Hartog is onderweg naar Friesland-Campina in Bedum maar neemt een verkeerde afslag en komt in het centrum van Bedum terecht. Op de hoek Schoolstraat-Boterdiep zuidzijde (voor het gemeentehuis) probeert de chauffeur te keren door de tankwagen achteruit het Boterdiep zuidzijde in te draaien.

Op het moment dat de tankwagen achteruit het Boterdiep zuidzijde is ingedraaid komt er een personenauto (auto 1) met 2 inzittenden vanuit de richting Gele Klap aanrijden. De personenauto kan de tankwagen niet meer ontwijken en botst aan de achterzijde tegen de tankwagen aan, en raakt hierbij een afsluiter.

De personen auto met 2 inzittenden komt naast de vrachtwagen tot stilstand. De bestuurder is niet aanspreekbaar en reageert niet op aanspreken. De bijrijder heeft een bloedende hoofdwond en is matig aanspreekbaar.. Van de tankwagen is de leiding/afsluiter aan de achterzijde gaan lekken. (De tankwagen is voor 50% gevuld met salpeterzuur/zoutzuur met een concentratie van 37%.)

Direct achter de eerste auto komt een 2e personenauto (AUTO 2) aanrijden, de chauffeur schrikt van de tankwagen en geeft een ruk aan het stuur waardoor de auto naar links tussen de boom en de kademuur tot stilstand komt. Een op de kade zittende visser schrikt en raakt te water maar het ter plaatse komen staat hij naast auto 2. De bestuurder van personenauto 2 is niet gewond maar is in shock.

Foto's

Deel dit artikel

Video