Kom zaterdag 17 september naar de open dag kazerne brandweer Groningen

Deel dit artikel
Persbericht brandweer Groningen

Groningen – Altijd al eens binnen willen kijken bij de brandweerkazerne in de stad Groningen? Dit is je kans!

Op de open dag van kazerne Groningen zijn verschillende voertuigen en spectaculaire demonstraties te zien. Kinderen kunnen meedoen met de kleurwedstrijd, zich laten schminken en zich uitleven op het springkussen of de stormbaan. Ook zijn het Technisch Team van de politie, Reddingsbrigade, Een bergingsbedrijf, Meldkamer Noord-Nederland, Ambulancezorg Groningen, Het Rode Kruis en 112Groningen.nl en oude voertuigen aanwezig.

 

Spectaculaire demonstraties
Ook zijn deze dag spectaculaire demonstraties te bekijken zoals de inzet van de tankautospuit bij een brand, de inzet van technische hulpverlening met een kraan bij een verkeersongeval met een vrachtauto en het blussen van een brand in een voertuig. Daarnaast vinden er de hele dag door kleinere demonstraties plaats over het hele terrein.

Bereikbaarheid
Vanwege de beperkte parkeerruimte wordt geadviseerd om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Kom je toch met de auto, parkeer deze bij de P+R Meerstad.

 

Update: Vrijdag kwamen alvast mensen met een beperking langs op de kazerne in Groningen. Zo konden ze op een rustige manier onze voertuigen, de kazerne en demo’s bekijken. Het was erg geslaagd!

 

Datum zaterdag 17 september 2022

Tijd 10:00 – 16:00

Toegang Gratis

Locatie Groningen Sontweg

Adres Brandweerkazerne Groningen-Sontweg, 9723 AT

Plaats Groningen

 

Foto's

Deel dit artikel

Social media