Vorig jaar twintig procent meer meldingen bij Centrum Seksueel Geweld

Deel dit artikel
Bron; Oogtv

Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Groningen-Drenthe ontving vorig jaar opnieuw meer meldingen dan het jaar ervoor. Dat maakte het CSG dinsdagochtend bekend. Dat meldt Oogtv

In 2021 kwamen in totaal 359 meldingen van seksueel geweld binnen, twintig procent meer dan in het jaar ervoor. Daarvan kwamen er 244 uit Groningen. Bij 35% van het aantal meldingen had het seksueel geweld korter dan 7 dagen geleden plaatsgevonden.

Het CSG Groningen-Drenthe verwacht dat het aantal meldingen blijft toenemen, ook van slachtoffers die langere tijd geleden seksueel geweld hebben meegemaakt. “Er is zo’n lange tijd gezwegen over het onderwerp”, licht coördinator Fetzen de Groot toe. “Er zijn nu verschillende ontwikkelingen gaande die ervoor zorgen dat seksueel geweld heel langzaam uit de taboesfeer komt. Neem als voorbeeld de uitzending van BOOS.”

Vanwege de verwachte stijging biedt het CSG vanaf 1 september de mogelijkheid om binnen 48 uur met een deskundige professional in gesprek te gaan. “Alleen als iemand dat wil uiteraard. Zo kunnen wij een luisterend oor bieden, steun, tips en adviezen geven en waar nodig samen zoeken naar vervolghulp”, besluit De Groot.

Foto's

Deel dit artikel