NS: Woensdag weer treinen naar Groningen, wel kans op vertraging tijdens ochtendspits

Deel dit artikel
Bron; Oogtv

De laatste dag van de estafettestaking van NS-personeel van komende woensdag heeft weinig tot geen invloed op onze provincie. De vervoerder zet daarom woensdag weer treinen in, behalve in het actiegebied (Zuid- en Oost-Nederland). Dat betekent dat de NS-treinen die Groningen aandoen komende woensdag weer rijden. Dat meldt Oogtv.

De staking in Midden-Nederland (Utrecht-Amersfoort-Gouda) van vandaag (dinsdag) noopte de NS om dinsdag helemaal geen treinen in te zetten in Nederland. De NS-medewerkers die de dagelijkse coördinatie van personeel en treinen doen voor het hele land, werken in deze regio. Daardoor was rijden volgens de dienstregeling niet mogelijk buiten de regio, waaronder Groningen.

De NS zet woensdag weer treinen in vanaf Zwolle, waardoor ook Groningen weer bediend kan worden door de vervoerder. NS benadrukt echter dat de staking van dinsdag, waardoor ook het NS-treinverkeer van en naar Groningen stil ligt, woensdagochtend nog invloed kan hebben op de dienstregeling. Mogelijk staan nog niet alle treinen op de juiste plek en dat betekent dat reizigers rekening moeten houden met langere reistijden en vaker overstappen.

Woensdag is de laatste dag waarop de vakbonden staken voor een betere cao voor NS-personeel. Noord-Nederland was woensdag de eerste regio waar de NS-medewerkers staakten om automatische compensatie voor prijsstijgingen, een eenmalige uitkering van 600 euro en oplossingen voor de almaar oplopende werkdruk vast te laten leggen in hun cao.

Foto's

Deel dit artikel