Politie gaat preventief fouilleren bij aanmeldcentrum Ter Apel

Deel dit artikel
112Groningen.nl & RTVNoord

Ter Apel – Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde roept het gebied rondom het aanmeldcentrum in Ter Apel uit tot ‘veiligheidsrisicogebied’. Dat betekent onder meer dat de politie daar preventief mag fouilleren.

De maatregel gaat per direct in en duurt tot nader order. Ook wordt het cameratoezicht verscherpt. Met de maatregelen die in elk geval tot 1 oktober gelden wil Velema een einde maken aan de onrust voor de poort van het aanmeldcentrum. Daar breken de laatste tijd geregeld opstootjes en vechtpartijen uit onder de asielzoekers die buiten moeten wachten totdat ze aan de beurt zijn voor een gesprek met de vreemdelingenpolitie of de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Velema: ‘Dit is een lapmiddel’
Burgemeester Velema noemt de maatregelen in een toelichting ‘een lapmiddel’. ‘Het hele proces moet beter. Met name de laatste periode is er helemaal geen doorstroming. Ook de crisisopvang hapert. Dat geeft onzekerheid. Niemand werkt momenteel efficiënt. We willen nu rust creëren, zodat iedereen zijn werk kan doen.’

Wilt u dit artikel verder lezen? Klik dan HIER om het volledige nieuwsartikel te kunnen lezen.

Foto's

Deel dit artikel