Man met ‘spin in gezicht’ masturbeerde tegenover vrouw in trein; politie start onderzoek

Deel dit artikel
Tekst: OogTV.nl

Groningen – De politie in Groningen is een onderzoek gestart naar een man, die  donderdagavond 28 juli masturbeerde tegenover een jonge vrouw (22) in een trein tussen Leeuwarden en Groningen. Volgens de politie is er een duidelijk signalement van de verdachte en de politie roept mensen met informatie op zich te melden, meldt OogTV.

De ‘schennispleging’ vond donderdagavond tussen 21:30 en 21:50 uur plaats in de trein van Leeuwarden naar Groningen, specifiek op het traject tussen Buitenpost en de Stad.

Een 22-jarige vrouw uit Groningen werd het slachtoffer van deze schennispleging. Ze stapte in Buitenpost in en ging op een vierzitsplek zitten. Ze zag dat de man tegenover haar aan zijn geslachtsdeel zat en sprak de man hier direct op luide toon op aan. Toen er geen hulp kwam uit de trein, besloot de vrouw ergens anders in de trein te gaan zitten.

De vrouw deed afgelopen zaterdag haar verhaal over het incident op de website van RTV Noord.

Tatoeage van spin op het gezicht

Het zou gaan om een man met een witte huidskleur, die ergens tussen de twintig en dertig jaar oud was. De man droeg zijn blonde haar kort en was getooid in een grijze trainingsbroek, een blauw T-shirt en slippers.

Het meest opvallende kenmerk van de man was een tatoeage van een spin in zijn gezicht.

Getuigen gezocht

Toen de man de trein verliet, liep hij richting het centrum van Groningen. Op het moment van het incident waren er meerdere mensen in de trein aanwezig, zo stelt de politie: “Zeker omdat het slachtoffer de man op luide toon aansprak, moeten er meer mensen zijn die iets van dit incident hebben meegekregen.”

De politie hoopt dan ook dat mensen de man hebben herkend, zeker door zijn opvallende uiterlijk. Mensen die de man hebben gezien,  iets van het incident hebben gehoord of weten waar de man na de treinreis naar toe is gelopen, kunnen hun informatie delen met de politie. Ook mensen die het signalement van de man herkennen, worden opgeroepen contact op te nemen.

Dit kan telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000, onder vermelding van zaaknummer 2022209192. Reageren via een online tipformulier kan ook.

Foto's

Deel dit artikel