Twee schuurtjes compleet verwoest door brand in Groningen (video)

Deel dit artikel
Foto's: Patrick Wind - 112Groningen.nl & YouTube Meternieuws.nl video

Groningen – De Groninger brandweer werd dinsdagmorgen gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Ruischerwaard in Groningen.

De brandmelding kwam twintig voor elf bij de meldkamer binnen waarop een tankautospuit uitrukte. Al snel na de eerste melding werd er opgeschaald naar middelbrand, waarop een extra blusvoertuig en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. Eenmaal ter plekke stond een schuur tussen twee woningen in de brand.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagen was de brand uitslaand, zegt een ooggetuige. De brand sloeg razendsnel over in het schuurtje van de andere woning. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat beide schuurtjes compleet uitbrandden. Wat de oorzaak van de brand is geweest is niet duidelijk.

Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. Vanaf het Station Europapark nabij de Euroborg waren de zwarte rookwolken te zien, melden meerdere mensen. De schade aan beide schuren is groot. Zover bekend is er bij de brand niemand gewond geraakt. De straat is in verband met de brand tijdelijk afgesloten door de politie.

Foto's

Deel dit artikel

Video