Grote brand in manege aan Fivelweg Zijldijk (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Henk Henstra 112Groningen & Redactie Martin Nuver & Gijs Bouman112Groningen & Dennis & Meternieuws.nl Youtube video

Zijldijk – Aan de Fivelweg bij Zijldijk is de brandweer zaterdagavond rond 21:45 uur bezig met het bestrijden van een zeer grote brand. Het betreft een woning en schuur en een manege(aldus omstanders) van 30×40 meter waarin materieel staat gestald.

Bij de brand aan de Fivelweg in Oosternieland komt veel rook vrij. Wanneer je last hebt van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk ventilatiesystemen uit. Meer info vind je op: blijfuitderook.nl/home
De woning en aangelegen schuur bij de brand in Oosternieland kunnen als verloren worden beschouwd. Beide gebouwen laten we gecontroleerd uitbranden. De naastgelegen loodsen proberen we te behouden. Dit doen we door de gebouwen nat te houden. Meldt @brwGroningen via Twitter. De paarden zelf zijn veilig.
Update: In Oosternieland is de brandweer nog een aantal uren bezig met het blussen van nog wat kleine vuurhaarden. Voor deze werkzaamheden blijft een bluswagen ter plaatse, de rest van de brandweerwagens gaan terug naar de kazerne.

Foto's

Deel dit artikel

Video