Brand in serverruimte bij AFPN in Groningen

Deel dit artikel
Foto's: Patrick Wind 112Groningen & Redactie Martin Nuver

Groningen – Woensdagavond heeft er enige tijd brand gewoed in een serverruimte in het pand van de ambulante forensische psychiatrie, AFPN aan de Hereweg.

De brandmelding kwam rond kwart over acht bij de meldkamer binnen waarop twee tankautospuiten en een hoogwerker werden gealarmeerd. Ook werden meerdere politie-eenheden opgeroepen die met spoed ter plaatse kwamen. Een woordvoerder van de brandweer meldt aan 112Groningen dat het ging om een brand in een serverruimte in het pand van Lentis.

Toen de brand werd opgemerkt waren er geen personen meer aanwezig op de afdeling. De brandweer was binnen korte tijd met veel materieel ter plekke om de brand te bestrijden. Door de brand in de serverruimte kwam er forse rookontwikkeling vrij. De brandweer heeft de brand snel onder controle weten te krijgen en heeft een nacontrole verricht.

Met een ventilator werd de rookontwikkeling uit het pand gedreven. Wat de oorzaak van de brand is geweest is niet bekend. Zover bekend zijn er bij de brand geen personen gewond geraakt.

Foto's

Deel dit artikel