Partij voor de Dieren en GroenLinks willen af van tractoren bij boerenprotesten in Stad

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – “Het recht om te demonstreren is een groot goed. Maar we maken ons zorgen over de veiligheid.” Met deze woorden roepen de fracties van de Partij voor de Dieren en GroenLinks in de gemeenteraad het college op om bij protestacties afspraken te maken met demonstrerende boeren, waardoor er geen tractoren meer bij de protesten worden gebruikt.

De partijen komen met oproep, naar aanleiding van het spontane protest van afgelopen woensdag. Een groep van 25 voertuigen baande zich een weg door de binnenstad en parkeerde op de Grote Markt. De fracties vragen zich af of het college op de hoogte was van het protest.

De fracties stellen begrip te hebben voor de onrust onder de boeren door de aangekondigde stikstofmaatregelen. “Wij begrijpen de onrust en we wensen de boeren een betere toekomst toe”, schrijven de PvdD en GroenLinks, in vragen aan het gemeentebestuur. “Maar we maken ons wel zorgen over de veiligheid rondom de recentelijke protesten waarbij tractoren de stad in rijden.”

Geen acties in Groningen, mogelijk wel overlast voor wegverkeer

Woensdag vindt er een landelijke actiedag plaats tegen het aangekondigde stikstofbeleid van het kabinet. Deelnemende boeren uit heel Nederland togen dan naar Barneveld voor een gezamenlijk protest. De meeste boeren zullen woensdagochtend vroeg richting Stroe (bij Barneveld) vertrekken en laat terugkeren.

Het merendeel van de Groningse boeren toogt woensdag ook naar Barneveld. In de binnenstad zijn (vooralsnog) geen acties aangekondigd. Ook bij de gemeente zijn geen acties aangemeld.

Foto's

Deel dit artikel

Social media