Nachtburgemeester Stad: ‘Nog geen bewijs voor needle-spiking’

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: www.Rtvnoord.nl (bron) & Oogtv

Groningen – Net als in Nederland als geheel heeft de Nachtraad nog geen hard bewijs gevonden dat mensen  het slachtoffer zijn geworden van ‘needle spiking’ in het Groningse nachtleven. Dat liet nachtburgemeester Merlijn Poolman dinsdagochtend weten aan RTV Noord.

Volgens Poolman hebben zich wel mensen gemeld bij de politie en bij het speciale meldpunt van de Nachtraad, maar werd er geen bewijs gevonden voor ‘needle spiking’, het drogeren door middel van een injectie met een spuit. Daarnaast waren de mensen die zich melden ook behoorlijk onder invloed van alcohol.

Het aantal meldingen is daarnaast flink gedaald sinds de eerste meldingen over het fenomeen ‘needle spiking’ naar buiten kwamen in de media. Hoeveel mensen zich precies hebben gemeld over incidenten in het Groningse nachtleven, wordt in samenspraak met de politie niet naar buiten gebracht.

Groningen ligt daarmee in lijn met de rest van Nederland. Nu.nl meldde eerder op de dinsdagochtend dat ook in rest van Nederland geen concrete bewijzen zijn gevonden voor injecties met een naald. Landelijk meldden zo’n dertig mensen zich over vermeende incidenten van ‘needle spiking’.

Foto's

Deel dit artikel