Johannes Krol stopt na 42 jaar brandweerdienst bij `Post Oldehove`

Deel dit artikel
Foto's: Redactie 112Groningen

Oldehove – Zaterdagmiddag werd Johannes Krol verrast door zijn collega’s met een laatste uitruk. Johannes die chauffeur is op een melk-tankauto werd door zijn planner gebeld dat zijn collega chauffeur onwel was geworden en of Johannes direct wou gaan kijken.

Ter plekke gekomen bleek ook dat de cabine in brand stond. Omstanders hadden de brandweer gebeld en deze was snel ter plaatse.

Deze TS bestond uit oud collega’s van Johannes. De bevelvoerder schaalde snel op naar middelbrand waarna ook de huidige brandweerwagens aan kwamen rijden. Voor Johannes was deze actie een totale verrassing. 42 jaar lang heeft hij zich ingezet voor post Oldehove. Een groot deel hiervan als bevelvoerder en chauffeur. Na zijn laatste brandje te hebben geblust volgde er nog een rondrit in de oude studebaker van brandweer Veendam voorafgaand door de andere brandweerwagens. De tocht eindigde bij zijn huis waar de middag gezellig werd afgesloten. De oudste oud brandweerman(oud commandant) die ook meeging was 89 jaar.

Foto's

Deel dit artikel