Schip(de Nadorias) ramt een brug in Groningen (Video)

Deel dit artikel
Patrick Wind 112Groningen & Redactie Martin Nuver

Groningen- Een vrachtschip, de Nadorias, van 110 meter lang heeft de busbaan bij de Oosterhamrikbrug over het Van Starkenborghkanaal geramd. De schade is weer fors. Het heeft even geduurd maar vandaag was het weer zover.

De ramen van de stuurhut zijn kapot door een container die verschoven is. Het is de zoveelste boot die een brug in Groningen ramt. De oorzaak is nog niet bekend.

Gemeente Groningen: “Lichte aanvaring”
De gemeente Groningen is eigenaar van de Oosterhamrikbrug. Woordvoerder Natascha van ’t Hooft: “Het gaat om een lichte aanvaring. Het belangrijkste nieuws is dat de brug gewoon gebruikt kan worden. Bussen van Qbuzz en taxi’s kunnen gewoon over de brug rijden. De schade is beperkt. Monteurs zijn inmiddels ter plaatse, de verwachting is dat de ontstane schade binnen een uur gerepareerd zal zijn. In de loop van de avond verwachten we alles weer op orde te hebben.”

Gevaarlijke stoffen
Volgens fotografen ter plaatse vervoert het schip chloorazijnzuur. Brandweerwoordvoerder Jesse Mol: “Ik kan niet bevestigen dat het om deze stof gaat, maar wij hebben als brandweer wel metingen uitgevoerd om het schip. Met deze metingen kunnen we kijken of er ook een lekkage is waarbij deze stof vrij komt. Dat is niet het geval en er is dus geen gevaar voor de omgeving.”

Schade
Nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl meldt dat de schade aan het schip fors is. “Door de aanvaring zijn verschillende containers verschoven, waarbij één container tegen de schuurhut is aangekomen. Een aantal ramen zijn kapot gegaan.” Niemand raakte gewond.

Dvhn

Foto's

Deel dit artikel

Video