112GroningenDag: Verkeerswijzer Groningen ook aanwezig

Deel dit artikel
Foto's: Redactie 112Groningen

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal Verkeerswijzer Groningen zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in de MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

Verkeerswijzer Groningen komt met diverse stands, een complete straat op onze beurs. Stand 44 op de plattegrond.

Samen met jou voor veiliger verkeer

Leer je veilig te gedragen in het verkeer! Verkeerswijzer Groningen, een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen, organiseert verkeerslessen en verkeersveiligheidscampagnes. Waarom? Om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.

Dit doen we voor iedereen; op scholen voor leerlingen en op straat en evenementen voor alle mensen die zich bewegen in het verkeer. Of het nou gaat over alcoholgebruik, afleiding, fietsvaardigheid of de dode hoek; op alle vlakken is een hoop te leren. Om te laten zien wat precies, staan we samen met de partijen die de lessen voor ons uitvoeren, op de 112 dag.

3D-afleiding car

Ervaar met een VR-bril op hoe gevaarlijk het is om je smartphone te gebruiken tijdens het rijden en leer hoe je de verleiding kunt weerstaan.

3D-afleiding bike

Ervaar met een VR-bril op hoe gevaarlijk het is om je telefoon te gebruiken op de fiets en leer hoe je de verleiding kunt weerstaan.

3D-Tripping Car

Ervaar met een VR-bril op wat het effect is van alcohol achter het stuur en leer hoe je veilig thuis kunt komen.

Fotoframe

Doe de quiz en leer hoe link afleiding op de fiets is. Schrijf op hoe je dit bij jezelf gaat voorkomen en laat het vastleggen in het fotoframe.

Dode hoek voorlichting bij vrachtwagens

Stap zelf in de vrachtwagen om te zien wat de chauffeur allemaal (niet) ziet, en leer waar de dode hoek zit en hoe je ermee omgaat.

Voorlichting landbouwvoertuigen

Ervaar met een VR-bril op wat een bestuurder van een groot voertuig (niet) ziet en waar de dode hoeken zitten, en waar je als fietser op moet letten bij een groot voertuig.

Mobiel aan de hand, fiets aan de kant

Doe oefeningen, los een woordzoeker op en stap op een fietssimulator om te ervaren hoe gevaarlijk het is om je te laten afleiden in het verkeer.

Remwegsimulator

Raad je remweg en stap in de simulator om te ervaren hoe lang deze écht is. Zo leer je waarom het belangrijk is je aan de snelheid te houden.

Zie ook VerkeerswijzerGroningen

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.

 

Foto's

Deel dit artikel