Operatie Julianaplein succesvol afgesloten, meer hinder volgt

Deel dit artikel
Foto's: Afbeelding: Aanpak Ring-Zuid

Groningen – Operatie Julianaplein is maandagochtend succesvol afgesloten. Dat laten Aanpak Ring-Zuid en aannemerscombinatie Herepoort weten. De T-kruising ging om zes uur succesvol open.

De verwachting is dat het verkeer op het tijdelijke Julianaplein beter doorstroomt dan op het oude Julianaplein, stelt Aanpak Ring-Zuid. Op het tijdelijke Julianaplein komt het verkeer uit drie richtingen in plaats van vier. De aansluiting met het centrum is weggevallen en is vanaf nu bereikbaar via de speciale afrit  Centrum en de Brailleweg. Mede daardoor kunnen de verkeerslichten langer op groen blijven staan.

Aanpak Ring-Zuid blikt terug op een drukke dertien weken, waarin in hoog tempo een nieuw verkeersplein is aangelegd. Met behulp van een tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal, de basis voor een nieuwe Papiermolentunnel is nuruimte ontstaan om het nieuwe Julianaplein te bouwen.Zegt Oogtv.nl.

De hele operatie heeft (zoals verwacht) voor veel verkeershinder in de stad gezorgd, maar volgens Aanpak Ring-Zuid is verkeerschaos uitgebleven.

 

Meer hinder

Maar Groningen is nog niet van alle verkeershinder verlost. Combinatie Herepoort is vandaag al begonnen met nieuwe werkzaamheden aan de westzijde van de A28. Bij de aansluiting Groningen-Zuid gaan de afrit (voor verkeer vanaf het Julianaplein) en de oprit (vanaf de Van Ketwich Verschuurbrug richting Assen) vandaag voor langere tijd dicht.

Foto's

Deel dit artikel