Tijdelijk Julianaplein gaat maandagochtend open: “De weg is vanmiddag goedgekeurd”

Deel dit artikel
Foto's: OOGTV (bron) & Wis_Jeroen1 (Twitter).

Groningen – Het tijdelijke Julianaplein gaat maandagochtend om 06.00 uur open voor het verkeer. Volgens Combinatie Herepoort zijn de werkzaamheden dit weekend succesvol verlopen.

“Het is de afgelopen voortreffelijk gegaan”, vertelt Bert Kramer van Combinatie Herepoort. “Vanmiddag is de nieuwe weg goedgekeurd, en ook hebben we de nieuwe verkeerslichtinstallatie getest. Vanavond en komende nacht gaan we nog wat geleiderails en een aantal barriers plaatsen. Het zijn de puntjes op de ‘i’. Morgen om 06.00 uur wordt het tijdelijk Julianaplein volledig in gebruik genomen.”

“Eigenlijk kan het niet mis gaan”
Een nieuwe situatie betekent dat het voor sommige weggebruikers misschien ook wat spannend is als ze maandag achter het stuur kruipen om richting Groningen te rijden. “De nieuwe kruising is een hele simpele t-splitsing. Als je van Hoogezand komt dan rijd je gewoon rustig naar de kruising. Daar kun je kiezen om rechtdoor richting Assen te gaan, of rechtsaf richting Drachten. Als je goed op de borden let, dan kan het eigenlijk niet mis gaan.”

“Dankjewel”
Dit weekend is het volledige Julianaplein buiten gebruik. Op voorhand was er gewaarschuwd dat het wel eens erg druk zou kunnen worden in en rond Stad. “Het was vandaag net zo rustig als gisteren. Mensen hebben zich ontzettend goed gehouden aan de adviezen. Vanmiddag heb ik zelf even gekeken op verschillende locaties. Zo was bijvoorbeeld een verbindingsweg vanaf de A28 richting de binnenstad wel open. Ik heb daar geen enkele auto gezien. En het is echt een groot compliment voor iedereen. Wij hebben door die rust op de wegen ons werk dit weekend goed uit kunnen voeren. Dus om van de mogelijkheid gebruik te maken, heel erg dankjewel aan iedereen.”

Het tijdelijke Julianaplein zal ongeveer twee jaar in gebruik zijn.

Foto's

Deel dit artikel

Social media