112GroningenDag: Ambulancezorg Groningen, UMCG Ambulancezorg en het MMT 11 juni paraat

Deel dit artikel
Foto's: Redactie 112Groningen

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal Ambulancezorg Groningen en UMCG Ambulancezorg zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!! 

Zo snel mogelijk de juiste zorg op de juiste plek. In Groningen, Drenthe en een deel van Fryslân staan we dagelijks klaar met gedreven en goed opgeleide medewerkers om professionele ambulancezorg te bieden.

Onze ambulancezorg start al vanaf de melding bij onze meldkamer centralist tot aan het vervoer en de overdracht naar een andere zorgverlener: je bent bij ons in goede handen. We zijn onmisbaar in de zorgketen en werken nauw samen met de politie, brandweer, zorginstellingen, GGD, GHOR en de veiligheidsregio. Ons werk is dynamisch en afwisselend. Wat we doen, doen we met veel trots, aandacht voor onze patiënt, voor elkaar en voor de wereld om ons heen.

Onze ambulancezorg

We leveren spoedzorg, planbare zorg en we hebben een speciale ambulance voor patiënten met verward gedrag. Wanneer is er sprake van spoedzorg? Als 112 wordt gebeld en er is sprake van een levensbedreigende situatie, bijvoorbeeld een hartinfarct of een situatie waarbij acute medische zorg nodig is. Onze meldkamer centralist stuurt dan een spoedambulance. In dit geval is het streven dat we er binnen 15 minuten zijn. In deze situaties rijden we met sirene en lichtsignalen aan. Is de situatie niet levensbedreigend maar wel dringend, dan rijden we zonder licht- en geluidsignalen. Dan is het streven dat we er binnen 30 minuten zijn.

Ook worden we ingezet om patiënten liggend te vervoeren met een medische indicatie waarbij het van belang is om tijdens de rit de gezondheid van de patiënt in de gaten te houden. Deze ritten worden ingepland, bijvoorbeeld voor een behandeling of een onderzoek in het ziekenhuis. Dit noemen we planbare ambulancezorg. Hiervoor worden zorgambulances ingezet. Deze zien er wat anders uit dan onze spoedambulances en rijden zonder licht- en geluidsignalen. Tenslotte hebben ook nog speciale ambulance voor personen met verward en of onbegrepen gedrag: de Psycholance. Deze heeft een prikkelarme inrichting met als bemanning een GGZ-verpleegkundige en een chauffeur. In Groningen leveren we ook een belangrijke bijdrage aan het vervoer van huisartsen in de avonden, nachten en weekenden voor de Dokterdienst Groningen. Want ook de chauffeurs die je in die gele auto’s achter het stuur ziet, zijn onze collega’s. Zij zorgen ervoor dat huisartsen veilig vervoerd worden.

Geel op de weg

Op de weg zie je regelmatig onze ambulances rijden. Wist je dat je aan het nummer en het logo op de zijkant van de auto kunt zien uit welke regio de ambulance komt en bij welke organisatie die hoort? Maar wist je ook dat we motoren hebben die we in kunnen zetten? En een biketeam? Tijdens bijvoorbeeld drukke uitgaansavonden in de stad Groningen zijn ze op hun herkenbare fietsen een stuk sneller bij iemand die medische zorg nodig heeft. Kom langs bij de stand om onze voertuigen te bekijken. Stand 25 t/m 30(plattegrond) vind u het ambulance plein in de Borgmanhal.

 

MMT (Mobiel Medisch Team)

Het MMT team komt ook met de VW Touareg(stand26). De helikopter kan niet landen bij de Martiniplaza tijdens  het evenement.

Wensambulance Noord Nederland

Ook komt de wensambulance (stand 19)

Doktersdienst

De Doktersdienst Groningen komt ook op de 112GroningenDag.

Foto's

Deel dit artikel

Social media