Traumahelikopter landt op de Ossenmarkt vanwege medische inzet binnenstad

Deel dit artikel
Patrick Wind 112Groningen & Redactie Martin Nuver

Groningen – Dinsdag even voor de middag zagen mensen op de Grote Markt hoe een traumahelikopter van het Mobiel Medisch Team tevergeefs een poging deed om te landen op de Grote Markt.

Het MMT werd opgeroepen, vanwege een medische noodsituatie in de Gelkingestraat. Hier kwam meerdere ambulances en politieteams op af om te assisteren. Een deel van de Gelkingestraat werd afgezet vanwege het voorval.

De traumaheli werd ook opgeroepen en probeerde in eerste instantie midden op de Grote Markt te landen. Maar de bemanning van de helikopter en begeleidend personeel op de grond besloten op het laatste moment af te zien van een landing op het marktplein, vermoedelijk vanwege de drukte. De helikopter werd vervolgens geparkeerd op de Ossenmarkt. Daar vandaan werden ze per auto naar de locatie gebracht.

 

(Note: Doordat veel mensen dit voorval zagen(in de binnenstad) en de helikopter betrokken was is dit item online. Normaal doen we niks met onwelwordingen tenzij het op drukke plekken is of bij bijzondere omstandigheden)

Foto's

Deel dit artikel