112GroningenDag: RHGD Reddingshonden ook aanwezig op 11 juni in de Martiniplaza

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal RHGD Reddingshonden zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in de MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

Stichting RHGD Reddingshonden is een daadkrachtige organisatie van vrijwilligers die dag en nacht klaarstaan om te worden ingezet bij zoekacties naar vermiste personen in Nederland en in de grensstreek. Onze ervaren reddingsteams staan voor kwaliteit en zijn belangeloos beschikbaar. Wij hebben gespecialiseerde teams die vrij zoekend grote gebieden kunnen doorzoeken naar zowel levende als overleden personen.

 

Daarnaast kunnen wij bij urgente vermissingen direct onze mantrailteams inzetten, die gespecialiseerd zijn in het zoeken naar specifieke menselijke geur. Wij zoeken vermisten in bos en veld, maar ook in puin, gebouwen en stedelijk gebied. Zowel familie van de vermiste persoon, alsook politie, andere hulpdiensten en collega reddingshondengroepen kunnen een beroep op ons doen.

 

Wij starten alleen zoekacties in samenspraak met de politie. Voor vermissingen in het Noorden spelen wij een centrale rol in de coördinatie van zoekacties. Wij maken daarbij gebruik van onze verbindingswagen als centrale communicatiepost. Om onze teams effectief en adequaat in te kunnen zetten, zorgt de RHGD voor een gedegen en verantwoorde opleiding van mensen en honden en kunnen wij bogen op een zeer ruime ervaring van ruim 20 jaar. Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers met/zonder hond. Maar ook als donateur kunt u ons steunen. Sinds 2012 heeft de RHGD bij de Belastingdienst de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

 

112GroningenDag 11 juni 2022

Tijdens de 112GroningenDag zal RHGD Reddingshonden op het buitenterrein meerdere demonstraties geven met onze reddingshonden. Daar is ook onze communicatie wagen te bezichtigen. Binnen in MartiniPlaza staan we met een informatiekraam met leuke verrassingen voor kind en hond. Wilt u ook ervaren hoe het is om eens gevonden te worden door een echte reddingshond? Kom dan naar onze demonstraties! Wij zien u graag op 11 juni!

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in- en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur (3 euro entree,zie poster) zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.

Foto's

Deel dit artikel