112GroningenDag: Landelijke Eenheid Politie, Dienst Infra ook aanwezig 11 juni 2022 (Video)

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen/ Delfzijl/ Assen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal Politie, Landelijke Eenheid, Dienst Infra zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

Tijdens de reorganisatie zijn de zogenaamde blauwe diensten van het Korps Landelijke politiediensten samengevoegd tot één dienst. De diensten Waterpolitie, Luchtvaartpolitie, Verkeerspolitie en Spoorwegpolitie zijn samen de Dienst Infrastructuur geworden.

 

Deze dienst bestrijdt de onveiligheid en criminaliteit op de Nederlandse hoofdinfrastructuur. De dienst is actief op de snelweg(komen met o.a. de snelle Audi), het water, het spoor en in de lucht. De dienst biedt verder luchtsteun om de slagkracht van de politie te verhogen. Ze werken vanuit Assen en Delfzijl.

Daarnaast heeft de dienst als speerpunten mobiel banditisme en transportcriminaliteit. Zoals de naam al doet vermoeden is het een landelijke dienst en dus niet regionaal gebonden. Naast de speerpunten zijn er ook verschillende teams ondergebracht bij de Landelijke Eenheid. Het droneteam, het LTOZ (Landelijk team onderwater zoekingen), Team vaartuig criminaliteit, Team wat zich bezighoudt met zogenaamde plofkraken en het FIT (Flexibel interventie team) zijn een aantal voorbeelden hiervan.

 

Op de 112GroningenDag zal de Landelijke Politie Eenheid met verschillende middelen zoals vaartuigen, voertuigen en drones aanwezig zijn. Daarnaast zijn er medewerkers van deze Eenheid aanwezig om uitleg te geven of hun werkzaamheden. Politie Eenheid Noord Nederland is niet aanwezig deze 3e editie. Video 2018 editie 2 hieronder.

 

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.

 

De Trailer

 

Ze doen ook mee aan de multi oefening.

Foto's

Deel dit artikel

Video