Rokende ‘barbecue’ bij autobedrijf laat brandweer `middelbrand uitrukken`(Video)

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron) & Martin Nuver 112Groningen

Groningen – De brandweer rukte vrijdag met meerdere voertuigen uit naar autobedrijf aan de Duinkerkenstraat, omdat er veel rook uit het pand zou komen. Ter plaatse bleek dit echter enorm mee te vallen. Een soortement van ‘barbecue’ in het bedrijf zou de bron van de rookontwikkeling zijn geweest.

De brandweer schaalde het incident in eerste instantie op naar een ‘middelbrand’, waardoor er een extra blusvoertuig en een hoogwerker werden opgeroepen om naar de Duinkerkenstraat te komen. Maar na aankomst van het eerste voertuig bleek de rookontwikkeling dusdanig mee te vallen, dat de twee extra voertuigen meteen terug konden naar de kazerne.

Eenmaal binnen vonden de brandweerlieden een ijzeren bak (een soortement van ‘barbecue’, aldus een brandweerwoordvoerder) met daarin smeulend hout. Deze is buiten gezet en daar gedoofd.

Om er zeker van te zijn dat er niet meer brandhaarden in het pand waren, besloten de brandweerlieden alle ruimtes te controleren. Daarvoor moest een deur in het pand worden geforceerd.

Foto's

Deel dit artikel

Video