Ter Apel: Oprechte dank voor iedereen die zaterdag te hulp schoot bij een reanimatie

Deel dit artikel
Foto's: Instagram Politie Westerwolde

Ter Apel – Zou u weten wat te doen als zomaar iemand bij u in de buurt in elkaar zakt? Voorbijgangers en personeelsleden van een supermarkt in het centrum van Ter Apel wel toen daar afgelopen weekend een 67-jarige man plotseling weggleed en nauwelijks nog een teken van leven gaf. Er werd onmiddellijk een AED tevoorschijn gehaald en omstanders en personeel begonnen met reanimeren. Het redde uiteindelijk het leven van meneer.

De politie krijgt met regelmaat meldingen over mensen die door welke oorzaak ook buiten bewustzijn zijn geraakt. Hoewel zij geen medici zijn proberen we dan toch zo snel mogelijk te reanimeren totdat er een ambulance is. Zij weten dus hoe spannend en intens het er vooral in die alles bepalende eerste fase aan toe gaat.

Daarom onze oprechte dank voor iedereen die zaterdag te hulp schoot. Dat geldt ook degenen die om de plek heen gingen staan en zo ruimte maakten voor de mensen die zich om het slachtoffer bekommerden. (En daarmee wellicht ook mogelijke nieuwsgierigen op afstand hielden). Het was ook ronduit indrukwekkend te zien dat er uit de buurt nog meer hulp kwam opdagen, inclusief een AED.

Meneer ligt nog in het ziekenhuis maar het gaat naar omstandigheden goed met hem. Als politie hebben zij ervoor gezorgd dat degenen die zaterdag hielpen een bloemetje hebben gekregen. Mochten ze van iemand de naam niet hebben gehad, dan ook bij deze nogmaals onze grote waardering. En dat voor iedereen ook namens de echtgenote van meneer.

Foto's

Deel dit artikel