Nieuwe aanwinsten voor Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer

Deel dit artikel
112Groningen.nl & HBVVHS

Sappemeer – Zaterdag 8 januari zijn Marc Bakker en Sijtze Aaldring van Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer afgereisd naar Haaksbergen. Het Brandweermuseum heeft van Stichting Historie Brandweer Hengelo een oude poederaanhanger gekregen van 1953.

De poederaanhanger is van de bedrijfsbrandweer van Servo Chemische Fabriek uit Delden geweest. Ook heeft men nog een oude motorspuit aanhanger gekregen van 1938. De motorspuit is gemaakt voor en door Heemaf, Hengelosche Electrische en Mechanische Apparaten Fabriek. Deze motorspuit krijgt een mooi plekje in het museum, het is een unieke motorspuit, dit is de enige, dat is dan wel heel mooi dat die nu bij ons in het museum staat.; aldus Marc Bakker.

De motorspuit is voorzien van een Ford blok met een dubbele carburateur. We gaan ter zijnde tijd de motor even na kijken en zorgen dat hij kan starten, aanvullen met straalpijpen, opzetstuk, slangen zodat hij weer compleet is en verder gaan we er niks aan doen, hij is nog in goede staat.

Men hoopt spoedig weer open te mogen gaan en deze aanwinsten kunnen laten zien aan de bezoekers van het Brandweermuseum. Voor de openingstijden kunt u terecht op de vernieuwde website www.hbvvhs.nl.

Foto's

Deel dit artikel