Grote uitslaande brand in schuur in Boerakker (Video)

Deel dit artikel
Robert van der Veen & Auke Mulder - 112Groningen.nl

Boerakker – De brandweer van Grootegast werd zaterdagavond opgeroepen voor een brand in een schuur aan de Kattenhage in Boerakker.

De brandmelding kwam even na negen uur bij de meldkamer binnen waarop een tankautospuit werd gealarmeerd. Al vrij snel na de eerste melding werd er door de meldkamer opgeschaald naar ‘Middel brand’, waarop een extra tankautospuit en een hoogwerker ter plekke werden gestuurd.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagen was er al sprake van een uitslaande brand in een grote schuur bij een woonhuis. In verband met de waterwinning werd er ook een grootwatertransport (GWT) vanuit Zuidhorn opgeroepen. Dit om ervoor te zorgen dat er voldoende bluswater aanwezig zou zijn om de brand mee te bestrijden.

De brandweer roept via haar Twitter-pagina op om de hulpdiensten de ruimte te geven. Mocht u last hebben van de rookontwikkeling. Sluit dan ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier zal op een later moment onderzoek naar gedaan moeten worden.

Volgens de correspondenten ter plaatse is er om half tien een explosie geweest bij de schuur. Deze explosie is vermoedelijk veroorzaakt door een gasfles welke is geknapt. De brand is inmiddels ook deels overgeslagen naar het naastgelegen woonhuis. De brandweer is met man en macht bezig om de brand te bestrijden. Video.

 

RTVNoord

Dagblad van het Noorden 

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media