10 jaar terug: Januari 2012 was er hoog water in de Tolberterpetten en bij Woltersum (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Redactie & Video Veiligheidsregio Groningen & Martin Nuver & Melarno Kraan

Woltersum – Alweer 10 jaar geleden deze week. In januari 2012 werd het water wel heel hoog: o.a. hoog water in de Tolberterpetten polder (en andere gebieden in de provincie Groningen) en ‘De Dijk staat op springen’ bij Woltersum meldt Roelf Knoop van de brandweer via Twitter.

 

`Info uit 2012: De waterschappen blijven de dijken wel nauwlettend monitoren.`

Evacuaties zorgden soms voor ergernis, maar ook voor saamhorigheid. Want ineens zaten we met z’n allen in hetzelfde schuitje. Vele handen maken licht werk, zelfs zandzakken sjouwen.

Uit inspecties is gebleken dat de dijken van het Eemskanaal stabiel zijn. Ook het infrarode fotomateriaal dat de F16 leverde bevestigde dat beeld. Het vaarverbod blijft voorlopig nog van kracht. Langzamerhand, zo is de verwachting, wordt de situatie weer normaal. Dat geldt ook voor de provincie als geheel, zo laten de waterschappen weten. Citaat uit 2012.

De bewoners mogen terug naar huis via een vastgestelde éénrichtings route vanuit Ten Boer. Niet-bewoners mogen het gebied nog niet in. Burgemeester Rehwinkel liet weten trots te zijn op het goede naoberschap in de omgeving. Mensen in de buurt leefden volop mee en boden hun hulp aan. Uiteindelijk hoefden maar twee mensen de nacht door te brengen in de noodopvang in Ten Boer. Filmpje op Rtvnoord.nl.

 

Meer foto`s van Michael Huising via Flickr

 

Reageren kan onderin via Facebook

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media