Groninger de cel in voor langdurig belagen en mishandelen toenmalige partner

Deel dit artikel
Foto's: ADP, bron

GRONINGEN (ADP) – Voor het langdurig belagen, mishandelen van zijn toenmalige partner is een 34-jarige man uit Groningen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden. De helft hiervan is voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. 

 

De Groninger kreeg de straf ook voor het ontucht plegen met zijn babyzoon. Hij had hiervan foto’s en filmpjes op zijn telefoon. De rechter vond het een ernstige zaak, temeer omdat de man zo lang zijn gang heeft kunnen gaan. De Stadjer kreeg medio 2019 een relatie met de vrouw. De relatie leek in het begin een sprookje. Hij was lief, attent en behulpzaam. Al snel liet hij een andere kant van zichzelf zien.

 

Zoek geen contact met haar

De vrouw mocht haar vrienden niet meer zien. Ze werd mishandeld. De psychische druk die op haar werd gezet was groot. In september 2020 riep de vrouw de hulp in van de politie. De Stadjer werd vastgezet, maar kwam toch weer op vrije voeten. Zijn jacht op de zijn toenmalige vriendin begon weer van voren af aan. Hij sloeg zelfs het dringend advies van de rechter tijdens eerdere niet inhoudelijke zittingen in de wind; dat hij vooral geen contact met haar moest zoeken. Buiten de rechtbank stevende hij weer op het slachtoffer af.

 

De rechtbank legde de man, naast de celstraf, een contact- en locatieverbod met de vrouw op. Hij moet zich laten behandelen bij de verslavingszorg. Het slachtoffer moet hij een smartenbedrag van 2000 euro betalen. 

Foto's

Deel dit artikel