Grote stroomstoring Chemiepark Delfzijl onder controle (Video)

Deel dit artikel
brandweer info & actuele foto`s Gijs Bouman 112Groningen & Youtube

Farmsum – In verband met uitval van de nutsvoorzieningen(stroom) in de omgeving van het Chemiepark in Delfzijl heeft de brandweer opgeschaald naar GRIP 1. Hierdoor kunnen ze onderling beter met elkaar afstemmen meldt brandweer Groningen via Twitter. Er is geen sprake van brand. Veel bedrijven zitten in het donker en staan stil.  Hoelang deze storing duurt is nog niet te zeggen. Ook bij Loppersum en omgeving is toevallig op hetzelfde moment een stroomstoring bezig. Die heeft een andere oorzaak. In Farmsum kijkt men hoe de situatie is ontstaan.

Update VRGroningen viaTwitter: Op het Chemiepark in Delfzijl zijn er geen incidenten die invloed hebben op het gebied buiten de poorten. Momenteel wordt het opstartplan door het Chemiepark in werking gesteld zodat de fabrieken weer van stroom kunnen worden voorzien. Daarnaast worden in Delfzijl alle niet essentiële medewerkers van de fabrieken naar huis gestuurd. Uit voorzorg wordt het fietspad achter het Chemiepark afgesloten voor al het verkeer.

 

Update 13:30 uur: De situatie situatie is onder controle, er zijn geen persoonlijke ongevallen geweest, de fabrieken zijn voorzichtig aan het opstarten. Hiermee komt een einde aan de GRIP1 en zijn we afgeschaald naar GRIP0.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media