Agente raakt gewond tijdens aanhouding Heesterpoort

Deel dit artikel
Foto's: Politie Facebook Groningen

Groningen – Op maandagochtend 22 november 2021 is een politieagente lichtgewond geraakt tijdens een aanhouding bij een pand aan de Heesterpoort in de stad Groningen. Een 30-jarige man uit de stad Groningen is aangehouden voor belediging, mishandeling dan wel poging zware mishandeling en wederspannigheid van een politieambtenaar in functie.

 

Aangifte door politiemedewerker

Rond 10:30 uur was de politieagente in een pand aan de Heesterpoort aanwezig voor haar functie. De 30-jarige verdachte was even daarvoor het pand binnengelopen. Hij had daar geen afspraak en hem werd vriendelijk verzocht om het pand te verlaten. De man beledigde daarna de politieambtenaar in functie en bij de uitgang spuugde de man op de deurmat. De politieagente zei buiten tegen hem dat hij was aangehouden voor belediging. Vervolgens viel de man de politieagente aan en raakte zij lichtgewond. De verdachte kon worden aangehouden met hulp van twee omstanders. De politiemedewerker heeft aangifte gedaan van belediging, mishandeling dan wel poging zware mishandeling en wederspannigheid. De verdachte zit vast voor nader onderzoek.

 

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

 

Foto's

Deel dit artikel