RIVM: ‘156 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen; 536 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen is het aantal besmettingen met het coronavirus sinds zondagochtend met 156 toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM, die maandagmiddag naar buiten werden gebracht. Daarnaast maakte het rijksinstituut melding van 380 nieuwe infecties in de rest van de provincie.

 

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat er in de gemeente 42 besmettingen meer zijn gevonden dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de rest van de provincie vond het RIVM 172 besmettingen meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. De gemeente Westerkwartier kende, na de gemeente Groningen, de meeste nieuwe besmettingen (90). Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen uit de provincie Groningen gemeld door het RIVM. Zondag meldde het RIVM nog drie ziekenhuisopnames binnen de provinciegrenzen. Zegt Oogtv.nl.

 

Voor Nederland als geheel maakte het RIVM maandag melding van 23.066 nieuwe infecties met COVID-19. Dat zijn er 2.423 meer dan zondagmiddag werden gemeld. In de Nederlandse ziekenhuizen werden 288 nieuwe patiënten opgenomen, waarvan 34 op een IC. Het RIVM maakt maandag melding van 29 nieuwe overlijdens door COVID-19. Zondag waren dat er slechts elf.

 

Foto's

Deel dit artikel