Getuigen gezocht van aanrijding met trein en deelscooter op spoorwegovergang Friesestraatweg (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Patrick Wind - 112Groningen.nl & Youtube

Groningen – Het treinverkeer tussen Groningen Hoofdstation en Groningen-Noord heeft zaterdagavond langere tijd stilgelegen vanwege een aanrijding bij een spoorwegovergang. De hulpdiensten werden omstreeks vijf voor half acht opgeroepen voor een aanrijding bij de spoorwegovergang aan de Friesestraatweg in Groningen. Ter plaatse bleek dat er daadwerkelijk een aanrijding had plaatsgevonden tussen een trein en een scooter.

 

Volgens omstanders zou de scooter mogelijk opzettelijk op het spoor zijn gezet waarna de aanrijding volgde. Of deze beweringen kloppen kan een woordvoerder momenteel nog niet zeggen. Zover bekend zijn er bij de aanrijding geen gewonden gevallen.De politie zal in samenwerking met ProRail onderzoek gaan doen naar de toedracht van de botsing. Zowel de trein als de scooter raakten door de botsing fors beschadigd. Ze zoeken nu getuigen. Tips via 09008844.

 

Update 23:30 uur Instagram politie: GETUIGEN OPROEP! Zaterdagavond heeft er een misselijke grap op de spoorwegovergang bij de Friesestraat te Groningen plaatsgevonden. Er is een bromfiets van Check op het spoor gelegd waar vervolgens een trein overheen is gereden. Ik hoef u niet te vertellen hoe erg de schrik erin zat bij de machinist en de collega’s die het spoor afliepen of ze nog iemand aantroffen meldt de politie via Instagram. Heeft u tussen 19:30 uur en 20:00 uur wat gezien of heeft u gehoord wie hiervoor verantwoordelijk is, dan horen wij dit graag. Het procesnummer dat vanuit de politie is opgestart betreft: 2021318245.

Foto's

Deel dit artikel

Video