Bronnen: Gedeeltelijke lockdown van drie weken; horeca om 19.00 uur dicht, gaan we weer !

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron) & Nos.nl

Landelijk – Het demissionaire kabinet gaat vrijdagavond waarschijnlijk een ‘gedeeltelijke lockdown’ aankondigen van drie weken. Dat hebben bronnen rond de regering donderdagavond laten weten aan onder meer de NOS. Daarnaast zouden ook horecagelegenheden en niet-essentiële winkels om 19.00 uur dicht moeten. Verder wordt de coronapas waarschijnlijk uitgebreid naar dierentuinen en pretparken. Daarnaast volgt een advies om zoveel mogelijk thuis te werken en hier niet meer dan vier mensen uit te nodigen. De maatregelen zouden aanstaande zaterdag 13 november 2021 om 19.00 uur ingaan.

 

Sportwedstrijden mogen voorlopig gewoon doorgaan, maar wel zonder publiek. Theaters en bioscopen blijven, in tegenstelling tot het advies van het Outbreak Management Team, waarschijnlijk wel gewoon toegankelijk. De betrokken ministers hielden tot donderdagavond laat een overleg in het Catshuis. De nu bekende maatregelen zouden een gevolg zijn van een akkoord op hoofdlijnen over nieuwe coronamaatregelen, die vooral op korte termijn een effect moeten hebben op de besmettingen. Daarna volgen mogelijk maatregelen voor de lange termijn, waaronder een geldige QR-code die alleen beschikbaar is voor gevaccineerden en genezen personen en een uitbreiding van de coronapas. Zegt Oogtv.

 

Het kabinet legt de voorgenomen maatregelen vrijdag voor aan Veiligheidsberaad. Vrijdagavond om 19.00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie, waarin de nieuwe maatregelen definitief bekend zullen worden gemaakt.

Foto's

Deel dit artikel