73 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 218 in provincie

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – Volgens het RIVM zijn tussen maandag- en dinsdagmiddag 73 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM dinsdagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 218 nieuwe besmettingen vastgesteld.

 

In de gemeente Groningen werden elf besmetting meer vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden evenveel besmettingen aangetroffen als in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Westerkwartier (29). Twee inwoners van de provincie Groningen werden in een ziekenhuis opgenomen vanwege het virus. Zondag kenden Groningen geen nieuwe ziekenhuisopnames. Het RIVM meldde dinsdagmiddag, net als maandag, geen nieuwe overlijdens binnen de provinciegrenzen.

Landelijk meldt het RIVM 11.352 nieuwe besmettingen, 496 minder dan maandag. 244 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan achttien op een IC. Bij het RIVM werden landelijk 29 overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag slechts 22.

Foto's

Deel dit artikel